Programări Telefonice: (+40) 770 615 581
Programări On-line: programari@sanacare.ro
Cabinet Medical aflat în relație contractuală cu CASMB
Știai Că?

Angina pectorală este urmarea unei perfuzii indecvate?

Angina pectorală (durerea sau disconfortul resimțite la nivelul pieptului, în spatele sternului), este urmarea unei perfuzii inadecvate (aport redus de sânge ce aduce oxigen și elemente nutritive) la nivelul mușchiului cardiac.

De multe ori pacienții cu angină pectorală relatează o senzație de presiune sau gheară (greu de definit), care durează câteva minute, poate iradia la nivelul umerilor /brațului stâng/la baza gâtului/interscapular, este ameliorată de reapus sau de administrarea de nitroglicerină.

Există însă și echivalente de durere anginoasă, descrise ca și dificultate în respirație, transpirații excesive, oboseală extremă, disconfort la nivelul abdomenului care pot fi însoțite (sau nu) de durere toracică anterioară.

Este esențială cunoașterea unor astfel de simptome și descrierea lor când discutați cu medicul dumneavoastră curant, pentru că uneori ele pot reprezenta echivalente de angină pectorală – care trebuie diagnosticată și tratată adecvat.

În urma consultului medical, vă pot fi recomandate o serie de investigații – electrocardiograma, analize de laborator, monitorizare Holter ECG, consult și investigații în serviciul cardiologie (ecografie cardiacă, test ECG de efort, angio CT coronarian, coronarografie).

Medicul dumneavoastră vă va spune care sunt factorii favorizanți ai anginei pectorale și cum pot fi modificați, care este tratamentul recomandat și veți stabili împreună un plan de monitorizare având ca obiective reducere simptomatologiei, ameliorarea perfuziei cardiace și creșterea speranței de viață.

Previous ArticleNext Article