Programări Telefonice: (+40) 770 615 581
Programări On-line: programari@sanacare.ro
Cabinet Medical aflat în relație contractuală cu CASMB
Știai Că?

Fumatul crește riscul de cancer pulmonar de peste 20 de ori

Fumatul, pe lângă efectele nocive de la nivel cardio-vascular (crește riscul de accidente vasculare coronariene de peste 5 ori) și respirator (crește riscul de cancer pulmonar de peste 20 de ori), scade procesele de concentrare, atenție, învățare, diminuează gustul, mirosul, este factor de risc pentru apariția diabetului zaharat și a infertilității, accelerează procesul de îmbătrânire, favorizează apariția osteoporozei. Fumatul scurtează durata de viață cu peste 10 ani!!!

Controlul medical periodic împreună cu analize de rutină (efectuate preferabil anual după împlinirea vârstei de 40 de ani) pot depista predispoziția pentru anumite boli, identificarea unor factori de risc pentru afecțiuni cardio-vasculare, boli hepatice, renale, diabet zaharat sau dislipidemii și inițierea unor măsuri precoce necesare pentru prevenirea îmbolnăvirii.

Totodată, Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că dacă s-ar reuși scăderea consumului de sare al populației la mai puțin de 5 grame/zi, aproximativ 2,5 milioane de decese prin boli cardio-vasculare, accidente vasculare cerebrale și infarct miocardic acut ar putea fi prevenite anual.

Previous ArticleNext Article