Programări Telefonice: (+40) 770 615 581
Programări On-line: programari@sanacare.ro
Cabinet Medical aflat în relație contractuală cu CASMB
Știai Că?

Afecțiunile Hepatice

Nu uita ca la cel mult 6 luni să mergi la medic, pentru un control de rutină! În ritmul de viață alert și stresant contemporan, fiecare dintre noi este supus riscului variilor afecțiuni, iar prevenția nu poate fi efectuată decât cu ajutorul controalelor periodice! Programează-te ACUM!

Știai că stadiul final de evoluție a bolilor hepatice cronice este reprezentat de ciroza hepatică? Consumul de alcool și infecțiile cu virsuri hepatitice sunt printre cei mai importanți factori etiologici ai cirozei hepatice. Bolnavii cu afecțiuni cronice hepatice trebuie să urmeze o dietă adecvată, să aibă o activitate profesională cu evitarea stresului și eforturilor fizice mari și un program zilnic de odihnă. Încurajarea întreruperii consumului de alcool este esențială, în aceste condiții scăzând agresiunea toxică hepatică și ameliorându-se prognosticul bolii. În condiții de abstinență, prin diminuarea acțiunii factorului etiologic (întreruperea consumului de alcool, medicație antivirală) și prin tratament adecvat poate apărea regresia leziunilor hepatice.

În condițiile continuării consumului de alcool, leziunile heptice progresează, conducând la instalarea insuficienței hepatocelulare (scade numărul și funcția celulelor hepatice, cu reprecursiuni la nivelul metabolismelor protidic, glucidic, lipidic, mineral) și a hipertensiunii portale (apariția splenomegaliei, varicelor esofagiene și gastrice, hemoroizilor, ascitei).  Consumul de alcool potențează scăderea libidoului, atrofia testiculară, sterilitatea – tulburările dinamicii sexuale fiind constatate doar în cazurile de ciroză alcoolică. Mai mult decât atât, a fost demonstrat și rolul alcoolului în oncogeneză (apariția cancerului).

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *